Accu

De accu is een belangrijk onderdeel van je voertuig, deze levert namelijk stroom aan verschillende componenten en maakt wegrijden mogelijk. Is je accu stuk? Dan moet de accu vervangen worden

Een accu is een zeer essentieel onderdeel van u voertuig, en zeker bij het starten. Totdat de accu op een zeker moment het einde van zijn technische levensduur nadert en u op een onverwacht moment in de steek laat; zeker in de koude winter en hete zomermaanden kan dit voor problemen zorgen.

Hoe weet je of je een nieuwe auto accu nodig hebt?
Gelukkig is jaarlijks de accu vervangen niet nodig. De meeste accu’s gaan zo’n vijf jaar mee en in deze tijd slijten ze langzamerhand. Je kunt het proces van accuslijtage zelf verlengen door een juiste rijstijl en niet al te veel korte ritjes te maken maar je kunt natuurlijke slijtage en dus de aanschaf van een nieuwe auto accu niet voorkomen. Op een gegeven moment moet de accu vervangen worden. Wanneer de nominale capaciteit van de accu tot 80% gedaald is, zal de  accu steeds minder goed werken. U merkt dit tijdens het opstarten van je voertuig en doordat de gebruiksperiodes steeds korter worden, laat daarom u accu bij ons gratis testen.

Accu op het goede moment vervangen
Omdat de accu cruciaal is voor het functioneren van je voertuig en de verschillende onderdelen is het niet slim om het vervangen van de accu uit te stellen. Het is niet voor niets dat mensen vaak een accu service doen en preventief de accu vervangen. Dit is om te voorkomen dat de accu het op een gegeven moment helemaal niet meer doet, vaak op een moment dat het je helemaal niet uitkomt. Daarnaast kan het uitstellen van de auto accu vervangen ook voor vervolgschade zorgen en dit levert uiteindelijk hogere kosten op dan de kosten die er zouden zijn als je een nieuwe auto accu gekocht had en de accu vervangen had.

Nieuwe accu nodig?

Bij RDS kunt u terecht voor nieuwe accu’s of het controleren van de huidige accu in u voertuig.  Bij de controle wordt de dynamo en de accu zelf getest. Op basis van deze testresultaten ontvangt u een vrijblijvend advies. deze controle is overigens helemaal gratis. Als de accu aan vervanging toe is dan ben je bij RDS aan het juiste adres.

Wij leveren accu’s van merken zoals Varta en Bosch & ERA 

U kunt voor de volgende punten bij ons terecht:

* Het vervangen van u accu.
* Het kopen van een accu voor zelf montage.
* Het controleren van u huidige accu.
* Het controleren van het laadvermogen van u dynamo

Milieuvriendelijke recycling

Bij het vervangen van uw accu dragen wij ook zorg voor de milieuvriendelijke afvoer en recycling. Veel van de grondstoffen van een accu kunnen worden hergebruikt. Hiervoor heeft Automotive RDS in samenwerking met logistieke partners de inname van oude accu’s en de overdracht aan recyclingbedrijven op zich genomen. Zo wordt het in de loodzuuraccu’s aanwezige lood zeer efficiënt verzameld en milieuvriendelijk voorbereid voor hergebruik. Nog een mooie reden om te kiezen voor een Accu bij ons